Iconendag Eikonikon, 27 april 2013

Geplaatst op 14 april 2013

Tentoonstelling

Op zaterdag 27 april a.s. wordt in Vianen een iconendag georganiseerd. Ik ben een van de docenten die aanwezig zijn in de Grote Kerk.

Eikonikondag  

Op 27 april vindt in de Grote Kerk van Vianen een speciaal evenement plaats: een activiteitendag van Eikonikon, die aansluit bij het 25-jarig bestaan van het magazine in 2012. De toegang is gratis. Er worden onder andere icoonplanken, pigmenten en boeken getoond. Iconenliefhebbers zijn in de gelegenheid om, naast informatie over icoonschildercursussen, materialen en boeken aan te schaffen. Bovendien kunnen bezoekers kleine workshops volgen, o.a. verguld technieken en er is een aparte workshop voor kinderen. Bij aanvang van deze activiteitendag zal – na opening door Inge Wierda – Prior Henk Jongerius van het Dominicanenklooster in Huissen om 10.00 uur een lezing verzorgen over ‘Zien en gezien worden’; over het kijken naar iconen.

Het Stedelijk Museum Vianen en Eikonikon maken zo de techniek én spiritualiteit van iconen toegankelijk en inzichtelijk voor een breed publiek. Deze dag wordt om 15.00 uur afgesloten met een Byzantijnse Vesper waarbij iedereen van harte welkom is.

De Grote Kerk is vanaf maart en gedurende de expositie in het museum voor het publiek geopend op woensdag en zaterdag van 13.30-16.00 uur en verder op afspraak.

Meer informatie: Stedelijk Museum Vianen