Tentoonstelling en concert in Gudulakerk Lochem

Geplaatst op 16 augustus 2013

Tentoonstelling

Van 5 oktober tot 4 november zullen iconen van mijn hand te zien zijn in de Gudulakerk in Lochem.

Voor meer informatie: Gudulakerk NU

Voorafgaand aan de opening op zaterdag 5 oktober 2013, 20.00 uur zal er een concert zijn van Het Oost-Nederlands Kamerkoor met een uitvoering van de Kanon Pokajanen van Arvo Pärt.

Het koor bestaat uit ruim 30 zangers en zangeressen en werd in 1965 opgericht door Chiel de Leeuw, toenmalig directeur van de Muziekschool Doetinchem. Sinds het koor in 1993 onder leiding kwam van Rob Vermeulen ontwikkelde het zich in zijn repertoire van kamermuziek naar grotere muziekstukken, soms met orkest.

Kanon Pokajanen van de Estse componist Arvo Pärt is gebaseerd op de kanon van boete en berouw zoals die reeds in de vroegste Slavisch-Christelijke manuscripten (6de eeuw na Christus) is terug te vinden.De kanon staat symbool voor de verandering, de overgang tussen dag en nacht, het Oude en het Nieuwe Testament, profetie en vervulling, het hier en het hiernamaals. Toegepast op de mens handelt het over de grens tussen het menselijke en het goddelijke, zwakheid en sterkte, lijden en verlossing, sterven en onsterfelijkheid.
Dit werk  werd geschreven voor het 750-jarige bestaan van de kathedraal te Keulen in 1998.
Toegang:

Gratis, maar een vrije gift wordt zeer op prijs gesteld