‘Verstilde Schoonheid’

Geplaatst op 29 oktober 2011

Publiciteit, Tentoonstelling

Persbericht:

“Verstilde Schoonheid”

Onder de titel “Verstilde Schoonheid” is van 23 oktober tot en met 4 december 2011 is ieder weekend van 13.00-17.00 uur een bijzondere en gratis toegankelijke iconen-expositie te zien in het Franz Pfanner Huis.

De opening wordt gehouden op 23 oktober om 11.45 uur. Hieraan gaat een H. Mis in de kapel van Missiehuis St. Paul vooraf. De H. Mis begint om 10.30 uur en wordt met Slavisch Byzantijnse gezangen ingevuld door Mannenkoor Arch Luit uit Arcen o.l.v. Vincent Oostenbrink. Het Mannenkoor uit Arcen zal ook de opening van de tentoonstelling muzikaal begeleiden.

Op de tentoonstelling zijn iconen te zien die door Liesbeth Smulders-Groot uit St. Anthonis zijn vervaardigd. Verder is er achtergrondinformatie over de getoonde afbeeldingen aanwezig en wordt uitgelegd wat de verschillende fases in het schilderproces zijn. Een aantal van deze iconen zijn te koop.
Liesbeth is een tiental jaren geleden door een cursus kunstgeschiedenis met iconen in aanraking gekomen. Zij heeft vervolgens les genomen en zich het proces van het schilderen van iconen eigen gemaakt. Ze geeft deze kennis op haar beurt weer door aan haar cursisten, die onder haar leiding een icoon op de traditionele manier schilderen.